Tulevat tapahtumat

Suomen kannabisyhdistys ry:n syyskokous ma 13.11.2023

Kokous pidetään ma 13.11.2023 klo 17.00 alkaen Helsingissä Lapinlahden vanhassa sairaalassa, Lapinlahden polku 8, 2. kerroksen välihuoneessa.

Etänä osallistuminen tapahtuu Zoomin kautta. Etäosallistujien tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sky@sky.org. Ilmoittautumisen tulee tapahtua viimeistään sunnuntaina 12.11.2023 klo 18.00 mennessä. Etäosallistujille lähetetään linkki kokoukseen maanantaiaamuna 13.11.2023.

Kokousvieraana piti olla asiantuntijalääkäri Antti Hupli kertomassa Kannabiksen fysiologisista vaikutuksista. Hänelle tuli este. Hänet korvaa SKY:n puheenjohtaja Mika Luoma-aho, joka kertoo kokemuksistaan kansalaisparlamentissa.

Kokouksessa esillä sääntömääräiset asiat ja sääntömuutos

Tervetuloa! 

Viime vuoden lopulla Valtioneuvosto hyväksyi periaatepäätöksen huumausainepolitiikasta vuosille 2021-2023. Periaatepäätös on lässähdys, jos odotti jotain uutta Suomen huumepolitiikkaan. On surullista lukea päätöstä, joka ylevästä fraseologiastaan huolimatta jatkaa samalla vanhalla linjalla, jonka epäonnistumista huumehaittojen torjunnassa harva enää kyseenalaistaa. Dekriminalisointi, ainetestaus ja käyttöhuoneet eivät esiinny valtioneuvoston periaatepäätöksessä, eikä myöskään eri puolilla maailmaa tapahtunut kannabiksen laillistamiskehitys. Periaatepäätös ei tuo mitään uutta Suomen huumepolitiikkaan. 

Poliisilta sen sijaan tulee oikeansuuntainen liikahdus. Helsingin sanomien haastattelussa 30.1.2022 poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen pohtii mahdollisuutta luopua poliisin esitutkintapakosta. Poliisi voisi jättää tutkimatta tiettyjä rikosepäilyjä, joilla ei ole suurta yhteiskunnallista merkitystä esimerkkinä huumeiden käyttörikos. ”Mutta pitäisi pohtia, että jos jutussa ei ole asianomistajaa ja kukaan ei tavallaan kärsi vahinkoa, miksi poliisin on tutkittava joku neljä ja puoli vuotta vanha huumeiden käyttörikos? Onko siinä järkeä?”

Poliisin resurssien kohdistaminen oleelliseen on tervetullut avaus. Mutta perus- ja ihmisoikeuksien toteuttamiseksi lainsäädäntöä pitää muuttaa ja dekriminalisoida kannabiksen käyttö ja omatarveviljely mahdollisimman pian.

Lue Suomen kannabisyhdistys ry:n kannanotto Huumepoliittinen lässähdys ja poliisin uusi avaus.